Zlatý šperk jako dárek pro blízkého? Nechejte se inspirovat těmito tipy. Zlatý šperk jako dárek pro blízkého? Nechejte se inspirovat těmito tipy.

 

 

Shánění dárků pravděpodobně není oblíbenou disciplínou většiny z nás. Obzvlášť, pokud si to necháme na poslední chvíli. Nejtypičtějším příkladem jsou Vánoce, kdy ještě 23. 12. obchody praskají ve švech a my bezradně pobíháme z obchodu do obchodu ve snaze ulovit něco aspoň trochu zajímavého.

Patříte do této skupiny i vy? V tom případě se vám naše tipy na dárky ve formě zlatého šperku pro muže, ženu, manžela, přítele nebo rodiče mohou skutečně hodit.

 

Dárek pro muže by měl být praktický

 

Muži jsou ve všeobecnosti o dost praktičtější než ženy. Dávají si na svém vzhledu záležet, ovšem méně rádi experimentují a šperk většinou nemění tak často jako ženy. I pokud mají šperkovnici, nalezneme v ní maximálně tak nějaký zlatý řetízek, hodinky, případně několik párů zlatých manžetových knoflíků.

Muži mají rádi kvalitu. A pohodlí. Proto i dárek, který je má potěšit, by jim neměl při běžných činnostech překážet ani by je neměl jakkoliv omezovat. Jinak hrozí, že i když se jim líbí, zapadne prachem v málo navštěvované domácí skříňce. To platí dvojnásob u starších generací.

 

Jaký dárek pro otce?

 

Dárek pro otce proto vybírejte skutečně důsledně. Sledujte, co nosí, a zkuste zjistit, jestli by se mu nový šperk hodil. Ideální je, pokud jeho koupi dokážete zdůvodnit blížící se příležitostí. Například, pokud mu koupíte nový řetízek na krk k narozeninám a on patří do té skupiny mužů, která nové doplňky přijímá jen těžko, přesvědčte ho, že se mu skvěle hodí na ples, na který jdou s mámou. Když na dané akci zjistí, že mu dárek vlastně vůbec nepřekážel, je více pravděpodobné, že ho bude nosit běžně. Do kvalitního a pěkného se muži dokáží zamilovat stejně jako ženy...

 

Nevnucujte manželovi to, co se líbí vám!

 

Ženy mají často tendenci kupovat manželovi to, co se líbí jim a věří, že manžela přesvědčí, že to bude dobré i pro něho. Pokud víte, jak na to, tak se vám to skutečně podařit může. Pokud však ne, uděláte víc škody než užitku. Jednak utratíte zbytečně moc peněz a jednak vás bude manžel peskovat, že jste mohla peníze využít lépe. Běžte proto na jistotu.

Pokud kupujete dárek pro manžela, jeho styl, šatník i způsob, jakým vnímá zlaté šperky, znáte pravděpodobně ještě lépe, než v případě táty. Neměl by být proto problém najít to, co ho skutečně potěší, co využije. Klasikou, kterou ovšem téměř každý manžel ocení, jsou hodinky. Pokud má svoje oblíbené pro každodenní nošení, kupte mu takové, které bude mít na výjimečné pracovní či rodinné příležitosti. Hodnotným dárkem jsou rovněž manžetové knoflíky z bílého nebo žlutého zlata.

Romantický dárek pro přítele

 

A jaký dárek pro přítele? Otevřete dveře romantice! Mladší ročníky prožívající první lásky mohou sáhnout po klasice ve formě zlatého přívěsku. Pokud jste již s přítelem něco prožili a váš vztah můžete směle označit za vážný, kupte mu náramek s možností gravírování. Díky originálnímu věnování nebo symbolu, který dáte vygravírovat, mu váš dárek bude navždy připomínat některou z vašich krásných společných událostí.

 

Pánské doplňky

 

 

Šperk jako dárek pro ženu? Tím nemůžete nic pokazit. Ledaže...

 

Pokud bychom trošku pozměnili známou větu „kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem“ na „kolik šperků máš, tolikrát jsi ženou“, vůbec bychom se nemýlili. Ženy šperky milují. Potěší je v každém věku a při každé příležitosti. Šperk můžete jako dárek věnovat mámě, přítelkyni, manželce, sestře, dceři, vnučce i kmotřence. Na co byste si ovšem při výběru měli dávat pozor je, abyste se trefili do vkusu a stylu obdarované ženy. To platí pro dárky pro teenagerky i pro zralé ženy.

Piercing jako dárek pro dospívající slečnu?

 

Ženy – teenagerky svůj styl mění podle fází dospívání. Pokud se jim líbil dárek, který jste vybrali k maturitě, neznamená to, že podobný styl zaboduje i při promocích. Proto, jestliže se nechcete dočkat zklamání, zkuste se informovat, například u její nejlepší kamarádky. I pokud náhodou neví, jaký šperk by vaši dceru potěšil, jsme si jistí, že to pro vás s radostí zjistí. Vhodným dárkem bývají náramky, řetízky na nohu nebo náušnice. A co dělat, když si bude přát piercing? No, dá si ho pravděpodobně bez ohledu na to, zda s tím budete nebo nebudete souhlasit. Pokud jí ho koupíte vy, určitě získáte body, v období jejího dospívání tolik potřebné.

 

Luxus, vkus, styl. Atributy, které by měl mít šperk darovaný zralé ženě.

 

Ženy po třicítce již mají jasně definovaný styl, který většinou nemění v krátkých časových intervalech. Jejich šperkovnice vvětšinou obsahují vícero zajímavých a hodnotných kousků, a aby zapadl i ten váš, je nezbytné pozorovat. Netvrdíme, že ji nepotěší řetízek z bílého zlata, a pokud nosí většinou šperky ze žlutého zlata, ale troufáte si to risknout? Neměli byste zapomínat, že ženy mění svoje doplňky každý den. Přizpůsobují je oblečení, náladě, událostem, které je v ten den čekají. Proto, pokud jste si všimli, že již má náramek, nemusí to vůbec nic znamenat. Právě naopak, je to výborná informace. Víte totiž, že náramky má všeobecně ráda. To stejné platí i pro náhrdelníky, řetízky nebo náušnice.

 

Obezřetnější byste měli být, když kupujete šperky s barevnými kameny. Některé ženy jsou pověrčivé a upřednostňují kameny, které jim přinášejí štěstí podle znamení zvěrokruhu. Jiným případem jsou ale diamanty. Ty ocení každá žena. Podobně jako pravé perly. Nejsou vhodné pro každodenní nošení, ale ve společnosti jsou nepřehlédnutelné. Originální, krásné a s puncem luxusu, který zvýrazňuje výjimečnost dané akce.

 


25.06.2019


Další články