Jak vybrat Swarovski šperk pro konkrétní příležitost?Jak vybrat Swarovski šperk pro konkrétní příležitost?

 

Swarovski je tradiční a s klidným svědomím můžeme říci, že i kultová značka známá zákazníkům i módním návrhářům po celém světě. Swarovski krystaly ve svých modelech využívá například Christian Dior, Coco Chanel, Versace či Louis Vuitton. Pravděpodobně většina fanoušků těchto unikátních krystalů ví, že Swarovski kamínky pocházejí z Ruska, ale asi jen málokdo ví, že zakladatel, Daniel Svárovský, pocházel z Česka. Spolu se svými syny založil na začátků 20. století společnost, která začala v roce 1913 vyrábět opticky čistý křišťál. „Recept“ na jeho výrobu je dodnes firemním tajemstvím.


Swarovski krystaly se během více než století od svého vzniku staly neodmyslitelnou součástí luxusních šperků, kabelek, brýlí, hodinek a mnohých dalších produktů. Vybrat však ten správný Swarowski šperk pro určitou příležitost může být někdy náročné. Poradíme Vám, jak na to.

Swarovski náušnice, náramek či přívěsek se Swarovski kamínky jako dárek?

Na výběr šperků se Swarovski krystaly se můžeme podívat dvěma pohledy. Z pohledu darujícího, který vybírá dárek pro dámu nebo pána k určité události anebo z pohledu dámy, která si ze svojí šperkovnice vybírá ten správný kousek na aktuální příležitost.

Pokud hledáte vhodný dárek pro dámu, která má v oblibě Swarovski kamínky, s výběrem se díky bohatému sortimentu trápit určitě nebudete. Jediná starost, kterou musíte zvládnout, je zjistit, co již ve své šperkovnici má a co jí naopak chybí.

 

swarovski náušnice a přívěšek

 

 

Swarovski krystaly zdobí téměř každý druh šperku. Díky tomu je možné vyskládat si celé sety Swarovski šperků. Mezi nejoblíbenější patří náušnice z bílého zlata, Swarovski náramky, přívěsky, náueny nebo řetízky, nádherně se však krystaly vyjímají například i na dámských hodinkách. Výhodou také je, že Swarovski krystaly jsou ozdobou produktů skutečně široké škály cenových úrovní. Naleznete je jak na stříbrných či exkluzivních zlatých špercích, tak i na bižutérii. Výběr šperku tak můžete přizpůsobit Vašemu rozpočtu. Ovšem bez ohledu na to, jak drahý šperk je, Swarovski kamínky mu dodávají punc originality a výjimečnosti.

Podle čeho tedy vybírat ten správný šperk jako dárek?

 

  1. Podle události – šperky se Swarovski kamínky se hodí na každou příležitost. Pokud jdete gratulovat ke svátku, zkuste vybrat něco méně vyzývavé, spíše něco na běžné nošení. Přívěsek s krystalky může být výbornou volbou. Pokud jste dámu pozval na ples, klidně jí můžete věnovat exkluzivnější šperk. Co takhle elegantní náhrdelník s nádhernými Swarovski krystaly?

  2. Podle věku –i když je pravda, že věk je velmi relativní pojem, přece jen byste měli při výběru šperku přihlédnout i k věku obdarované dámy. Pro slečnu, která právě oslavila plnoletost, bychom doporučili například jemný, lehký řetízek z bílého nebo žlutého zlata. Pro dámu, která oslavuje 50. narozeniny naopak něco méně všedního, něco, co nemusí nosit každý den. Slavnostní Swarovski náušnice mohou být tou pravou ozdobou výjimečných příležitostí.

  3. Podle vztahu k obdarované osobě – je rozdíl, zda kupujete šperk kolegyni z práce anebo vlastní manželce či přítelkyni. Naši nejbližší by měli být na prvním místě, a to platí i v hierarchii dárků. Ideální je, aby se Vás na dárek pro kolegyni skládalo vícero kolegů. Vyhnete se tak trapným situacím, že jeden kolega přinesl kytku a bonboniéru, druhý hodinky se Swarovski krystaly. Nemluvě o laťce, kterou dárkem nastavíte ve vztahu ke svým nejbližším. Dárek pro partnerku by měl být hodnotnější, než pro kohokoliv jiného.

Šperky se Swarovski krystaly na každou příležitost

Na závěr jsme si nechali rady pro dámy, které již Swarovski šperky mají nebo si je plánují obstarat, ale nevědí, podle čeho si vybrat.

Milé dámy, nejdříve si uvědomte, že šperk je sice důležitým, ale pořád jen doplňkem. Aby splnil účel, musí ladit s celkovým outfitem a hlavně, musí ladit s Vaší osobností a náladou. 

Pravidlo číslo jedna proto je, že vybírejte to, co se Vám líbí, s čím se cítíte příjemně. Pokud jste příznivec bílého zlata, nekupujte žluté! Vždyť například náušnice z bílého zlata se Swarovski krystaly jsou stejne tak hodnotné a stejně tak se hodí na každou příležitost, jako náušnice ze žlutého zlata.

swarovski náušnice

Pravidlo číslo dvazní, nekombinujte styly. To platí, zejména pokud vybíráte šperk pro formální příležitost. Ples, firemní oběd s důležitým obchodním partnerem nebo večeře s partnerem v exkluzivním podniku si vyžadují dokonalou harmonii použitých šperků. Úplně ideální je, když si pořídíte set šperků. Máte tak jistotu, že náhrdelník bude skutečně ladit s náramkem či náušnicemi.

Pravidlo číslo tři se týká samotné události. Zjistěte dopředu, zda se jedná o formální, neformální nebo úplně odvázanou akci. A tomu přizpůsobte i výběr šperků. Na formální příležitost můžete sáhnout po nejexkluzivnějším kousku ze šperkovnice, na neformální akci zvolte spíše něco, co nosíte běžně. Řetízek na ruku nebo na kotník v kombinaci s prstenem s kamínky Swarovski může být tou správnou volbou. Pokud se jedná o „ulétlou“ párty, nebojte se vybrat si i ten nejextravagantnější šperk, který máte.

 


03.06.2019


Další články