Svatební šperky jako dokonalá tečkaSvatební šperky jako dokonalá tečka

 Svatební šperky jako dokonalá tečka

Během organizování svatby existuje množství věcí, které je k obřadu, či hostině nezbytné zajistit. Při výběru dokonalých svatebních šatů, obleku, kytice, výzdoby, zda zasedacího pořádku se občas stane, že jediným šperkem, na který příští novomanželé pomyslí jsou prstýnky.

Avšak netřeba zapomínat ani na stejně důležité doplňky, které se sice mohou zdát maličkostmi, ale v konečném důsledku dotvářejí celkový outfit nevěsty a ženicha. Jelikož krása je tvořena detaily, pojďme se spolu podívat na výběr těchto zdánlivě přehlédnutelných šperků.

Svatební šperky


Svatební set s perlou 

 Perla – nejkrásnější ozdoba nevěsty

Perly jsou již od nepaměti synonymem křehkosti, něžnosti a nevinnosti. Možná právě proto jsou prvním šperkem, který si představíme jako doplněk budoucích nevěst. A to nejen z vizuálního, ale zejména praktického hlediska. Jelikož mají hladký povrch, který není uchycen v ostrých výstupech, nepoškodí povrch jemných svatebních šatů, o které se často zachytávají zejména náramky.

Charakter a styl svatebních šperků se ovšem odvíjí zejména od střihu a zdobení svatebních šatů. I zde platí staré známé pravidlo, že v jednoduchosti je krása, a tak by měly budoucí nevěsty volit spíše jednodušší modely. I z tohoto důvodu jsou nejideálnější volbou perly, které sluší ke všem šatům. A navíc, díky svému elegantnímu a nadčasovému designu sluší každé ženě.


Zaměřené na náušnice

Pokud to střih a zdobení šatů nedovoluje, protože jsou výrazné samy o sobě, zcela postačí, když si jako svatební šperk zvolíte náušnice. Ty jsou alfou a omegou celého svatebního outfitu, který v žádném případě nesmí chybět. Jejich design vybírejte pečlivě, s ohledem na účes a typ obličeje.

K bohatému účesu, který bude rozpuštěn nebo jemně přichycen na jedné straně, se výborně hodí co nejvýraznější visací náušnice. Pokud budete mít vlasy sepnuté nahoru, klidně sáhněte po náušnicích přiléhajícím k uchu, či středně dlouhým náušnicím. Pokud je váš účes navíc doplněn o květiny, jednoznačně sáhněte po co nejjemnějších perlách, které celkový dojem čistoty a jednoduchosti jen zvýrazní.

Nebojte se však sáhnout ani po barevných kamenech a drahokamech, které si však můžete dovolit jen u velmi jednoduchého střihu svatebních šatů bez zdobení. Tento malý detail vás oživí k nepoznání, a doladit k němu můžete například barvu kytice, či kravatu ženicha. Nezapomínejte však, aby kameny byly uchyceny ve stejné barvě kovu, jako snubní prstýnky.

 

Zlaté briliantové náušnice


 

Svadba

Pro ženicha

Nezapomínáme ani na pány, kteří to však mají se svatebními šperky o něco jednodušší. Základem jsou hodinky elegantního designu, které budou barevně ladit s kovem snubních prstýnků. Dalším výrazným doplňkem jsou manžetové knoflíky, které celý outfit jen podtrhnou. O tom, jak je nosit si přečtete zde. Chcete-li svůj styl doladit do posledního puntíku, sáhněte také po zlaté sponě, která vás promění na dokonalého gentlemana, který myslí na všechno. A přesně takového ženicha si přeje každá nevěsta.

Zlaté hodinky oro ženicha

Zlaté manžetové knoflíky pro ženicha

Zlatá spona pro ženicha

 

 


13.04.2018


Další články