Nešetřete, investujte!Nešetřete, investujte!

Zlato nad plné prasátko.

Investice, která není jen pro boháče a dostává se stále více do povědomí lidí! Žádná bublina, marketingové tahy ani iluze.

Lidé si postupně sami uvědomují výhody investování do zlata. Bezpečnost je jedním z primárních lákadel konzervativců, kteří se rizikovosti raději obloukem vyhýbají. Důkazem jsou tisíciletí, kdy si zlato dokázalo držet svou hodnotu.

Synonymum pro nezastupitelný investiční nástroj, který je schopen kompenzovat ztráty (v jiné kategorii aktiv) a působí jako ochranné křídlo před degradací měny. V překladu to znamená, že pokud měna, tedy v našem případě euro, ztratí na hodnotě, způsobí to inflaci (umělé zvyšování cen). Představte si to tak, že za totéž množství peněz si později koupíte méně. Hodnota zlata však tomuto procesu nepodléhá, ​​jeho cena se nemění v závislosti na zvyšování ani snižování ostatních cen. Faktem je, že se jedná o jediné "peníze", jejichž hodnotu neovlivňují centrální banky. Ovlivňuje ji totiž reálná zásoba zlata na zemi. Je to přirozené, protože takové aktivum lze těžko uměle znásobit na účtech. Je totiž hmotné, nevyrobitelné, fyzikálně unikátní a věčné, protože nepodléhá korodování ani jinému opotřebení a můžeme ho jednoduše skladovat.

Co bude s Vašimi potomky?

Člověk, kterému záleží na jeho rodině a potomcích, by nepochybně neměl zapomenout právě na takovou investici. Slovo investice může evokovat něco velkého, nákladného, drahého. Není to tak. Téměř každý může zlato nabýt a to bez velkého kapitálu. Investovat můžete již deseti eury měsíčně. Vynecháte jeden vstup do kina a staráte se o sebe i svou rodinu.

Existují spořící systémy, ve kterých je možno zlato nabývat postupně. Ať už ve formě mince nebo cihličky. Funguje to obecně tak, že když si naspoříte na jednu minci (cihličku), automaticky Vám bude doručena domů, případně předána osobně (vyšší hodnoty). Je to výborná cesta zejména pro lidi, kteří dosud neměli mnoho zkušeností s takovou aktivitou. Vzhledem k tomu, že se zlato takto nakupuje průběžně a ve zvolený čas, nemusíte se tak obávat nákupů, které by byly pro vás nevýhodné. Pohodlným řešením je, pokud investiční zlato koupíte ve společnosti, která garantuje i zpětný výkup, protože si pak nemusíte lámat hlavu s hledáním nejvýhodnějšího řešení. Kdo však nevyhledává až takový komfort, nemusí se také obávat. Jelikož je zlato vysoce likvidní a udržuje si hodnotu v čase, bude ho moci rychle zpeněžit kdekoli a to nejen v rámci země, ale i kdekoliv ve světě.

Investice

 

 

Máte na výběr!

Kromě mincí a cihliček, je vděčnou alternativou i investice do zlatých certifikátů. Je to dobrá volba pro ty, kteří se chtějí osvobodit od nákladů na doručení a skladování zlata ve fyzické formě. Na druhé straně, protože i malý kousek zlata v sobě nese vysokou hodnotu, klidně Vám postačí i malý domácí trezor.

Pro velmi opatrné lidí je užitečné vyzdvihnout výhodnou diverzifikaci portfolia. Představte si pod tím to, že nevložíte všechny své prostředky jen do jedné jediné investice (nemovitosti, dluhopisy, akcie…). Vaše investice se totiž rozdělí mezi více typů investic a tím pádem si tak rozložíte i míru její rizikovosti. Zlato má vysoce důležitou roli ve velkém množství investičních portfolií, protože neklesá přímo úměrně s cenou ostatních typů investic. Pro představu, když nastane krize a poklesne cena akcií, cena zlata naopak obvykle v té době roste. Důležitou perličkou je, že zlato nepodléhá nejen času, ale ani daňové povinnosti. Jeho vlastnění je anonymní.

Tak si to shrňme.

Na závěr, summa sumárum, shrňme si v bodech fakta, která by mohla znamenat dobrou motivaci vlastnit třpytivý skvost a spolehlivě budovat rodinný majetek.

  • Rezerva stabilního charakteru,
  • přímá a bezpečná investice,
  • uchovávání hodnoty,
  • růst hodnoty z dlouhodobého hlediska (hodnota peněz klesá),
  • osvobození od daní,
  • anonymizování vlastnění.

Ať už uvažujete ve velkém nebo malém, konzervativně nebo dynamicky, zlato je neutrální ideální volbou pro každého. Kromě statusu krásy si tedy jednoznačně zaslouží i přívlastek cennosti.

 


19.08.2019


Další články