Nestárnoucí klasika v podobě zlatého dárku? Zlatý náramek.Nestárnoucí klasika v podobě zlatého dárku? Zlatý náramek.

Dárky ze zlata se často označují přívlastkem nestárnoucí klasika. Proč je toto pojmenování plně zasloužené i v době, kdy se na výrobu šperků používá i množství jiných materiálů? Proč je zlatý dámský náramek jedním z nejoblíbenějších dárků?

Šperk z bílého zlata nebo žlutého zlata?

Zlato, to není jen krásný dárek, ale i investice, která se dědí. Kvalitní šperky vydrží celé generace a své o tom vědí i lovci pokladů ze ztroskotaných lodí ležících staletí na mořském dně. V porovnání s minulostí, rozdíly v zlatých špercích přece jen najdeme. Zejména v barvě. Zatímco kdysi byly výrobky ze zlata téměř výlučně zářivě žluté barvy, dnes se stále více do popředí dostávají šperky z bílého zlata. Náušnice, řetízky, prsteny, snubní prsteny i náramky v bílém zlatě berou mnozí z nás jako modernější, méně nápadité a lépe kombinovatelné s jinými doplňky. Jsou oblíbené zejména u mladší generace, starší ročníky se stále přiklánějí k tisíciletími ověřené klasice žlutého zlata.

 

zlaté náramky dámske

 

 

 

Pokud bychom měli poradit, přikláníme se k tomu, mít ve šperkovnici šperky ze žlutého i bílého zlata. Jestliže jste příznivcem jedné barvy více než druhé, sbírejte klidně kousky ve Vámi oblíbené barvě a z druhé barvy si pořiďte jeden – dva sety pro výjimečné události. Zlatý set náušnic s prstenem a přívěskem anebo náušnic s náramkem a náhrdelníkem by neměl chybět ve šperkovnici žádné dámy. Bez ohledu na to, jestli ve zlatě žlutém nebo bílém, jestli s kamínky nebo bez nich.

 

damské zlaté naramky na ruke

 

Proč jsou zlaté náramky stále „in“?

I přesto, že existují desítky různých druhů šperků ze zlata, pouze pár z nich má tak výjimečné postavení, jako mají zlaté náramky. Ty zdobí ruce žen i mužů od nepaměti a jako dárek se hodí mladým slečnám i dámám v letech, ženám i mužům, jednotlivcům i párům. Naleznete mezi nimi jednoduché, vhodné na běžné nošení, i exkluzivní, určené na speciální příležitosti. A v čem tkví jejich výjimečnost? Tím prvním důvodem je fakt, že náramky nikdy neomrzí. Existuje nespočetně mnoho typů náramků. Liší se v barvě, tvaru, tloušťce, vyhotovení. Proto, pokud kupujete dárek ve formě zlatého náramku ženě nebo mužovi, kteří náramky nosí, máte téměř stoprocentní jistotu, že koupí uděláte radost. Náramek není jako řetízek, který nosíme jeden a ten samý většinu dní v roce. Náramek si můžeme měnit každý den. Z toho důvodu, čím více náramků, tím větší výběr, který z nich se hodí právě na dnes.

 

Náramky se jménem patří mezi nejoblíbenější

Další skvělou výhodou je, že náramky dokážete udělat ještě osobnějšími. Na určité typy můžete napsat věnování, vygravírovat důležité datum nebo označit výjimečnou událost. Náramky se jménem jsou asi nejoblíbenější v této kategorii zlatých náramků. Je jen na Vás, zda svému partnerovi nebo partnerce věnujete náramek s Vašim nebo jeho/jejím jménem, jestli svojí sestře, neteři nebo kmotřenci vygravírujete datum a událost věnování anebo zvolíte citát moudrého myslitele. Zlaté náramky se jménem jednoduše byly, jsou a budou trendy.

I pro ty z vás, kteří přemýšlíte, jaký svatební dar koupit novomanželům, rodičům k výročí svatby nebo na Valentýna pro Vás a Vaši lásku, máme výborný tip. I v těchto případech se hodí náramky. Speciální náramky pro páry. Společně s klasickými přívěsky dvou poloviček srdíček jsou právě náramky se stejným motivem nejoblíbenějšími šperky kupovanými jako dárek pro páry. Ani zde se nemusíte omezovat jen na stejnou barvu, stejný tvar či stejný způsob vyhotovení šperku. Dejte si záležet a nechejte vygravírovat stručné věnování, jména nebo iniciály partnerů.

 

Podle čeho vybírat dámské a podle čeho pánské zlaté náramky?

Způsob výběru náramku u mužů a žen v podstatě kopíruje situaci při výběru šperku jako takového. Ženy jsou, co se šperků týče, podstatně univerzálnější. Zlaté šperky, stejně jako stříbrné či dokonce bižutérii střídají častěji, častěji mění styly a druhy jednotlivých šperků. Jejich šperkovnice jsou podstatně bohatší než ty mužské. V podstatě se o šperkovnicích u většiny mužů nedá hovořit. Pokud bychom vzali jakýsi průměr, tak běžný muž nosí na jedné ruce hodinky, na druhé maximálně řetízek nebo stylový zlatý náramek a na krku řetízek s přívěskem nebo bez. Už menší procento pánů má v oblibě prsteny. Ani nošení snubních prstenů není samozřejmostí během celého manželství.

Opačný případ jsou ženy, pro které jsou doplňky ve formě šperků důležité téměř jako oblečení. Šperk jako dárek je jedním z nejoblíbenějších a pokud trefíte vkus, tak obdarovanou dámu určitě potěší. To platí i pro zlaté dámské náramky. Ženám jde častěji o vkus, o hodnotu a o kvantitu, tj. o to, mít víceré kousky pro různé události. Mužům stačí dva - tři náramky, u kterých hledají spíše kvalitu, komfort při nošení a styl.

Tip pro Vás: Při výběru zlatého náramku se můžete inspirovat znameními zvěrokruhu. Zlatý náramek s kamínkem, který dámám či pánům narozeným v daném znamení přináší štěstí, může být i pro Vás správnou volbou. Například pro Vodnáře můžete koupit zlatý náramek s granátem nebo jantarem, pro Lva je vhodný diamant, rubín či topas, pro Střelce modrý safír nebo ametyst.

03.06.2019


Další články