Víte jak vybrat dětské náušnice?Víte jak vybrat dětské náušnice?

Výběr dětských doplňků je obecně vždy o něco náročnější. Je to zejména z důvodu zvýšeného nároku na jeho bezpečnost, nejen co se týče zapínání, ale i samotného materiálu, ze kterého je zhotoven. Rozhodli jsme se vám proto tuto problematiku usnadnit, a zaměřit se na konkrétní typy náušnic, které by mohly vaší malé princezny vyhovovat.

Důležitý je věk dítěte

V předchozím článku  jsme věnovali samostatnou pozornost novorozencům, kde jsme nastínili i to, že nejvhodnější typ je pro ně zapínání zepředu. Je to zejména z důvodu snazšího navlékání náušnice, a navíc tak získáte snadnější přístup k zapínání, pokud se rozepne. Tento typ dívkám obvykle vydrží do předškolního věku, ale v případě, že je dírka nastřelena níže, klidně i déle.

Druhé místo v oblíbenosti si získaly šroubovací náušnice pro miminka, které jsou sice menší, a tím i méně výrazné, ale novorozenci alespoň nemají tendenci si je strhávat dolů. Pokud by se o to i pokusili, náušnice se jen tak lehce neodepnou, neboť je nutné ji odšroubovat. Tento typ náušnic vydrží v závislosti na ozdobném motivu až do dospělého věku. Nezapomínejte však na to, že časem holčičkám vlasy povyrostou, a snadno se jim mohou zaplést do závitů, kde nakonec pomůže jen odstřižení celého pramene.

šroubovací náušnice pro miminka

Proto je vhodnější časem je nahradit zapínáním na dámský patent s dětským motivem. Jelikož jsou jemně visící, pěkně rozzáří dětské rysy obličeje, a nemusíte je na noc sundávat dolů. Díky oblému zapínání se tento typ nosí pohodlně a netlačí. Podobným typem je anglické zapínání či afroháček, avšak kvůli ostřejšímu zakončení je vhodné sundávat je na noc z ucha. Barevné motivy, kterými jsme tento typ zapínání ozdobili, je však předurčuje zejména k příležitostnému nošení.

afroháček

 dámský patent

Materiál náušnic

Při výběru dětských náušnic investujte zejména do kvalitního kovu, jakým je zlato. Zejména jeho žlutá verze, která neobsahuje stopy příměsí kovů vyvolávajících alergii. Tak jako je tomu v případě bílého (příměs niklu) a růžového (příměs mědi) zlata. Pokud však víte, že vaše ratolest žádnou alergií netrpí, klidně se pusťte do hledání těch správných náušnic, které ji potěší i v těchto barvách.

Osvědčeným kovem je také stříbro, avšak jeho životnost při kontaktu s vodou rychle klesá. Je tak potřebný opětovný nákup, a proto je jen na vás, zda chcete investovat jednorázově, nebo je budete obměňovat v častějších intervalech. Z naší nabídky si však určitě vyberete i z řad stříbrných náušnic , které jsme pro vás připravili s ohledem na dětskou bezpečnost za skvělé ceny.

dětské náušnice

dětské náušnice

dětské náušnice


14.12.2018


Další články