Náhrdelník ze zlata jako symbol vaší osobnostiNáhrdelník ze zlata jako symbol vaší osobnosti

Náhrdelník tvoří u mnohých žen i mužů neoddělitelnou součást jejich outfitu. Je to doplněk, se kterým se sžívají, který je charakterizuje a který je provází v běžném životě i během výjimečných událostí. Zatímco pánové svoje zlaté řetízky a náhrdelníky s přívěsky příliš nemění, ve většině dámských šperkovnic nalezneme hned několik kousků tohoto výjimečného šperku.

Proč jsou zlaté náhrdelníky tak oblíbené? Jaké náhrdelníky jsou aktuálně trendy? Jsou náhrdelníky s perlami vhodné jako dárek pro dámu v každém věku? Dozvíte se v tomto článku.

Náhrdelník jako dárek?

Náhrdelník je skutečně skvělým dárkem. Jak pro ženu, tak i pro muže.

Pokud přemýšlíte o koupi zlatého náhrdelníku, vězte, že koupí kvalitního šperku nekupujete jen dárek, ale darujete investici, kterou mohou dědit i následující generace obdarované dámy či obdarovaného muže. Na jeho výběru si ovšem dejte záležet!

Aby náhrdelník splnil účel, což znamená, že potěší a nebude jen odložený někde na dně šperkovnice, musíte se trefit do vkusu a stylu osoby, které dárek kupujete. Je pravdou, že trefit správný pánský náhrdelník může být náročnější. Jestliže ale zjistíte, co se muži líbí, určitě vedle nešlápnete. V kurzu jsou zejména pánské náhrdelníky s různými přívěsky ve stylu „U.S. Army“ a náhrdelníky se jménem nebo symbolem, který muži bude připomínat určitou životní událost, případně konkrétní osobu.

Jelikož ženy si bez krásné ozdoby krku či dekoltu svůj den umí představit jen těžko, výrobci nabízí skutečně bohaté možnosti výběru. Dámské náhrdelníky  se vyrábí ze žlutého i bílého zlata, s kamínky i bez nich, se jménem či pravou perlou. Zlatým náhrdelníkem uděláte radost každé ženě. Bez ohledu na to, zda jde o náhrdelník na běžné nošení nebo o luxusní náhrdelník pro speciální příležitosti.

 

 

zlate-nahrdelniky

Jsou masivní náhrdelníky trendy?

Určit ve špercích, co je nebo není trendy, je náročné. Dovolíme si tvrdit, že přímo nemožné. A to z jednoho důvodu. Kvalitní šperk nezestárne. Ano, mění se motivy, zejména v případě přívěsků, ale zlato jako materiál vyjadřovalo bohatství před tisíci lety a je symbolem honosnosti i dnes.

Masivní náhrdelníky mají mezi náhrdelníky samostatné postavení. Většinou jsou vyrobené z materiálů, které nepatří mezi nejdražší. Jsou tak dostupnější a hlavně, nosí se jako doplněk ke konkrétnímu oblečení. To znamená, že žena, která má ráda masivní náhrdelníky, jich má pravděpodobně několik a pravidelně je střídá. I přesto, že jsou rozměrově větší, mohou být vkusné a elegantní. Jsou často nejvýraznějším prvkem outfitu.

Masivní náhrdelníky ovšem nejsou pouze doménou bižutérií. Exkluzivní náhrdelníky s množstvím drahých kamenů zdobily významné osobnosti a panovnice už ve starověku. Dnes je možné je vidět na dámách během nejprominentnějších událostí, plesů či recepcí. Jsou to extrémně drahé šperky, které si dámy na určité příležitosti často pouze půjčují ve specializovaných zlatnictvích.

diamantovi-masivni-nahrdelnik

Proč jantarový náhrdelník?

antar je minerál, jehož naleziště jsou zejména na břehu Baltského moře. Obsahuje kyselinu jantarovou, která se používá v medicíně při léčení mnoha onemocnění. Prodejcové jantarových náhrdelníků tvrdí, že se tato kyselina uvolňuje i při nošení jantarových šperků následkem styku s lidskou pokožkou. Otázkou však zůstává, zda postačuje teplota lidské kůže na to, aby se kyselina jantarová z povrchu jantaru uvolňovala. Dá se věřit spíše tomu, že zřejmě nikoliv...

Maminky mají ve zvyku kupovat jantarové náhrdelníky dětem, jelikož mají pomáhat tlumit bolest při prořezávání zoubků. Dospělým by zase měli jantarové šperky pomáhat například při bolestech kloubů. Jestli je to skutečně tak, necháme na vašem posouzení.

Faktem však je, že jantarové náhrdelníky jsou krásným doplňkem. Jantar může mít vícero barev, podle toho, z jakého stromu pryskyřice pochází. Kromě klasických žluté, žlutohnědé a hnědé, může být jantar i čiré, červené, kávové nebo bílé barvy. A pokud natrefíte na jantar s maličkými pozůstatky hmyzu nebo částí rostlinek, máte opravdu netradiční kousek.

jantarovi-nahrdelnik

Perlové náhrdelníky pro dámu v každém věku

Pokud jste si mysleli, že šperky s perlami jsou vhodné jen pro dámy v pokročilém věku, mýlili jste se. Náhrdelníky s perlami jsou symbolem elegance, proto se nádherně vyjímají na každé ženě. Výborně se hodí i jako dárek pro maturantku, k promoci, k jakýmkoliv narozeninám nebo k určité speciální příležitosti, například k účasti na plese nebo jiné formální události.

Perlové náhrdelníky jsou vyráběné v různých barvách, proto pokud už dáma náhrdelník s perlami náhodou vlastní, není žádný problém věnovat jí další, v jiném barevném provedení. Buďte si jistí, že jí vykouzlí úsměv na tváři a svému okolí ho s radostí ukáže hned při první možné příležitosti.

 

Tip pro Vás: Při výběru zlatého náhrdelníku se můžete, podobně jako u náramků, náušnic nebo prstenů, inspirovat znameními zvěrokruhu. Vyberte dámský nebo pánský náhrdelník s kamínkem, který znamení, ve kterém jsou muž nebo dáma narození, přináší štěstí. Například ametyst Blížencům, topas Střelcům, safír Pannám nebo smaragd rakům.

 


26.07.2019


Další články