Buďte styloví i v novém roce! Jaké šperky budou IN v roce 2019?Buďte styloví i v novém roce! Jaké šperky budou IN v roce 2019?

Následující šperková sezóna bude patřit silnému výrazu, plnému unikátního charakteru. A vy se máte na co těšit!

 

Na světových molech už největší módní domy představily své kolekce na sezónu jaro-léto 2019. A šperky nejenom, že nechyběly, ale po delším čase se objevily jako osobitý a barevný prvek, poutající prvotní pozornost. Nečekejte žádné jemné a delikátní doplňky na „každodenní“ nošení, ale spíš samotné médium na vyjádření vašeho stylu, nálad a emocí. 

Díky elitnímu designerskému umění a zdravé dávce rizika se najednou staly přístupnými bizarní tvary, objemnější provedení i netypické umístění. Tady jsou ty nejžhavější trendy, které si získaly přízeň publika v New Yorku, Miláně, Londýně a Paříži.

3d vizualizace zlatých hodin ukazujících rok 2019

Víc je víc

Zvýšenou zátěž je možné spatřit na zápěstí, krku, uchu i prstech (včetně těch na nohou). Náramky jsou nahusto nakupené, náhrdelníky zase bezstarostně navrstvené. Prstenů je mnoho a jsou vidět, náušnice jsou delší a mohutnější a namísto toho, aby visely, jsou často k uchu připnuté sponou. 

Velké kulaté náušnice

Tato, už sama o sobě dost výrazná, klasika prošla přerodem, a to hned na několik způsobů. Návrháři vsadili na uzavření úplnou, nebo aspoň částečnou výplní, jiní kruh naopak zespodu otevřeli. Velké náušnice nabraly i na objemu. Výsledek - je téměř nemožné si jich nevšimnout. 

Náramky na předloktí

Renesanci zažívají i náramky na předloktí a paže. A vracejí se v plné síle, v podobě silných obtočených kusů, barevných glazovaných mozaik i ozvláštněné robustními přírodními kameny.

Vícevrstvé náhrdelníky

Pastvou pro oko každého milovníka šperků jsou ve vrstvách nahromaděné náhrdelníky. Do nich zakomponované najdete vintage medailonky, anebo do popředí vystupující neobyčejné kameny.

Vícero zlatých šperků pohromadě-prsteny, náušnice, náhrdelníky, přívěsky a řetězy

Avantgardní obojky

Rok 2019 se bude též točit okolo obojků. Převládají řetězové modely se silnými a velkými články, nošené přímo na kůži, ale i přes límec košile. Nechybí ani vybíjená kůže různých barev inspirovaná érou punku, ani moderní kousky ve tvaru otevřeného kruhu.

Šperky na hlavu

Tvary hodné princezen, tenké čelenky, ale také okouzlující závoje a extravagantní masky.Designérům tu byly inspirací historické portréty, africké a blízkovýchodní kultury, či temnější futuristické vize.

Přívěsky všeho druhu

Prostor pro nostalgii nabízí přívěsky. V nastávající sezóně budou vidět zejména na opascích. K hlavním tématům patří mušle, emailové květy a loga konkrétních módních značek.

Náušnice, které nevisí

Náušnice byly obohaceny i o experimenty s novými dimenzemi, umožněnými nestandardními způsoby uchopení. Zavěšení za uchem dovoluje vyšší zátěž, a tím i větší šperk. Přilnavost ke konturám ucha a jejich kopírování zase skvěle naznačují kybernetické motivy. Dobrým podnětem pro fantazii je i dojem popírání gravitace.

Návrat k začátku milénia

Impulzy z prostředí surfingu, prsteny na prstech u nohou a náramky okolo kotníků ocení nejen pamětnice začátku milénia, kdy byly tyto prvky velmi populární. Na vlně nostalgie se jistě rády svezou i mladší ročníky.

Mohutné řetězy

Nekompromisní industriální výraz XXL řetězů není jen výsadou výše vzpomínaných obojků. Použity jsou i v náhrdelnících a náramcích, v kolekcích určených jak mužům, tak i ženám.

Šperk jako funkční součást oděvu

Snad nejvíce uchvacující trend sezóny představuje začlenění šperků přímo do nových modelů oblečení. Zdaleka přitom neplní jen dekorativní funkci. Právě naopak, stávají se plnohodnotnou strukturální součástí oděvu. Nahrazují ramínka, límec, švy i vícero jiných prvků.

Prodloužené náušnice

Dlouhé náušnice zakončené přívěskem patří dlouhodobě ke klíčovým módním šperkům. V následujícím roce očekávejte prodloužení do extrému - po hrudní kost, případně až k žebrům.

Tvary, barvy, textury

Spektrum použitých tvarů, bez ohledu na konkrétní druhy šperků, se vyznačuje různorodostí. Je možné vidět přírodní formy - mušle, pírka, skarabea a květy. Kromě toho i mince, tvary noční oblohy a loga jednotlivých značek. Mezi texturami najdete například krokodýlí kůži, nebo různé mozaiky a mezi zajímavými barvami egyptskou modrou. 

Netypické nošení a dvojitý účel

Taktéž velmi úspěšně se novinky vymykají konvencím o úloze a umístění šperků. Připravte se tedy na řetízky přehozené symetricky i diagonálně přes vrchní část těla. A na cestě jsou také doplňky, jejichž účel se, kromě estetické funkce, rozšířil i na praktičtější záležitosti.


08.01.2019


Další články