5 důvodů, proč koupit ženě zlatý šperk 5 důvodů, proč koupit ženě zlatý šperk

Zlatý kov zdobil ženy od nepaměti. Neplatí to jen pro zlato, ale pro šperky obecně. Takové dary mají zázračnou schopnost. Dokáží totiž vykouzlit úsměv i na té nejsmutnější tváři. V tomto článku vám přinášíme pět důvodů proč ženě koupit zlatý šperk.

Dámské šperky

Zlatý šperk je vyjádřením společenského statusu

Zlato je vzácný kov a vlastnit ho, znamená mít ve společnosti určité postavení. V minulosti bylo zlato přímým znakem přepychu a bohatství. Nosit ho většinou mohly jen šlechtické a královské rodiny. Jeho vysoká hodnota ho staví před většinu ostatních šperků, a proto i automaticky reprezentuje největší luxus.

Kvalita a odolnost evokuje stabilitu a trvanlivost

Zlato je odolný kov. Ze všech kovů, které jsou poměrně dostupné, je tento jeden z mála, který nerezaví. Tento kov vydrží velmi dlouho, čímž vyjadřuje pevnost, stabilitu a jistotu. Jeho lehká kujnost umožňuje snadné tvarování šperku, ale i zasazování různých drahých kamenů.

 

Zlato symbolizuje duchovní čistotu

Kromě toho, že zlato vyjadřuje bohatství a moc, je i symbolem zdraví a duchovní čistoty. Zlato se často spojuje se sluncem, které je zase symbolem štěstí, úspěchu, prosperity a skutečného přátelství. Pokud tedy chcete, aby vaše drahá polovička byla šťastná, zdravá a navíc, aby do domu přinesla i bohatství, určitě se rozhodněte pro zlato.

 

Zlatý šperk je kus umění

Ze zlata je vyrobeno mnoho typů šperků. Je to i proto, že cena zlata šla dolů a noví umělci si mohou dovolit pracovat i s tímto materiálem. Navíc je dobře kujný a odolný, takže se může tvarovat do různých tvarů. Zlatý šperk je skvělý doplněk k outfitu, který osvěží vzhled každé ženy.

 

Skvělý dárek

Vzhledem k tomu, že se blíží Valentýn, svátek všech zamilovaných, je hezké koupit polovičce něco hodnotného a pěkného. Zlato je navíc vzácné, a přece jen si takové věci nedarujete každý den. Šperk vyrobený z toho kovu neomrzí po celé generace.

Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net


17.02.2017


Další články