15 tipů na manikúru svatebního dne15 tipů na manikúru svatebního dne

Nehty nevěsty mají předpoklad stát se uměleckým dílem a my vám poradíme, jak na to.

 

Výběr správné barvy laku a typu manikúry jsou pro nastávající nevěstu jen polovinou cesty k dokonalým nehtům. Vaše ruce, čerstvě ozdobené prstýnkem a držící kytici, budou patřit k hlavním poutačům pohledů celé svatební slavnosti. V přípravě proto nezanedbejte ani ten nejmenší detail.

 
Detail francúzskej manikúry nevesty držiacej svadobnú kyticu

 

 

Praktické rady

 

  1. Manikúru neaplikujte dříve, než pár dní před svatbou

Velkými výhodami gelové i pudrové (dip) manikúry jsou odolnost, trvanlivost a rychlý čas schnutí. To by vás mohlo svádět k co nejdřívější aplikaci, ale nedejte se. Lesk se může trochu vytratit už po dvou dnech, a jelikož vaším cílem jsou nehty perfektní, ideální aplikace je jeden až dva dny před svatbou.

 

  1. Vyzkoušejte několik základních odstínů

Určitě si vyzkoušíte vícero modelů svatebních šatů i párů bot, tak proč nedat šanci i různým odstínům laku na nehty? Mějte při tom na mysli, že každému typu pokožky sedne něco jiného. Například k olivovému odstínu pleti se hodí makově červený lak s nádechem modré.

 

  1. Kupte si víc, než jen jednu lahvičku laku

Pokud upřednostňujete klasický lak, určitě si zabezpečte dostatek do zásoby. Jedna lahvička do salónu, druhá do “pohotovostního balíčku” a třetí na cestu na líbánky. Vždy, když budete poté opravovat menší poškození, poděkujete si za prozíravost a rozumnou investici.

 

  1. Pamatujte na domácí údržbu nehtů

Ani nejzručnější odborníci v nehtových studiích neumí dělat zázraky. Proto je důležité nezanedbat před svatbou základní péči o vaše nehty. Snažte se především upustit od jejich vědomého olamování, nebo dokonce okusování, jakož i udržovat ochrannou vrstvu u spojení s kůží (kutikula) v dobrém stavu.

 

  1. Napoprvé příliš neexperimentujte

Ačkoliv tvůrčí fantazii se ani při nehtech meze nekladou, v případě, že nejste právě výstřední typ, svatba není vhodnou příležitostí pro experimenty. Vsaďte spíš na jistotu vyzkoušených a časem ověřených klasických barev.

 

 

  1. Nezapomeňte si do salonu vzít vlastní lak

Čert nikdy nespí a ani vy nechcete riskovat, že právě vámi zvolený odstín nebude k dispozici, když salon navštívíte. Raději se dopředu pojistit, než potom litovat, souhlasíte?

 

 

  1. Nenechte se vyvést z míry jednou malou štěrbinkou

Nehody se stávají, ale nemusí být ještě důvodem k panice. Malé úlomky při standardním laku lehce zamaskujete. Na špičku štětce naneste malé množství laku a zatřete prasklinu. Po 30 sekundách na to samé místo natřete druhou jemnou vrstvu. Na závěr na ni ještě naneste průhledný povrchový ochranný finiš.

 

 

  1. Vždy udržujte vaše ruce přiměřeně zvlhčené

Je až neuvěřitelné, co dokáže pro vaše ruce na svatebních fotografiích udělat trocha zvlhčujícího krému. Krátce před oficiálním focením ho použijte na klouby a kutikuly. Vaše ruce se nebudou jen cítit o poznání svěžejší, ale budou i na fotkách vypadat o pár roků mladší.

 

 

  1. Umělé nehty

Přemýšlíte nad umělými nehty? Nenechávejte jejich aplikaci na poslední chvíli. Hlavní důvod je, abyste si na ně zvykli a nabyli sebevědomí při pohybech rukou. Jako možnosti máte nehty gelové, akrylové, anebo z různých vláken (fibreglass). Každá z nich má své výhody, a pokud si nejste jistá, poraďte se s odborníky.

 

 

Dokonalý vzhled

Neutrální světlerůžová a francouzská manikúra je vždy zárukou úspěchu. No malý dotek dekorativní kreativity může udělat divy.

 

  1. Aby odstín ladil s kyticí

Při plánování vašeho velkého dne se může lehce stát, že si vyberete barvu kytice dříve, než lak na nehty. A jak jsme už vzpomínali, je klíčové, aby spolu i v tomto případě ladili.

V zásadě platí, že barva nehtů by měla být stejná jako barva dominantního prvku kytice, a tím jsou ve většině případů květy. K červeným růžím to může být lak stejně romantické červené, k delikátním bílým květům zase identicky jemný odstín bílé.

Při jiném výraznějším prvku v kytici můžete lak zkombinovat i s ním. Například když jsou stonky květů obalené širším pásem rustikální pytloviny, matnější metalicky zlatá na vašich nehtech bude skvělou volbou.

Tmavá bordovo-bílá svatební kytice a ombré francouzská manikúra nevěsty

 

  1. Třpytivá elegance ve stylu ombré

Zlatý třpytivý efekt, postupně řídnoucí směrem od špiček nehtů, dodá efekt decentní elegance. Techniku slábnoucí koncentrace barvy, případně přechodu do jiné, tzv. ombré, můžete využívat i při jiných aplikacích.

 

 

  1. Když má svatba ústřední téma…

...provedení manikúry se nabízí samo. “Feeling” dvacátých let a kouzlo “Velkého Gatsbyho” docílíte tmavým podkladem a precizními lesklými stříbrnými liniemi. Folklórní témata si přímo říkají o lidové ornamenty a svatba na pláži pískově žlutou a azurově modrou.

Detail vyšívaných svatebních šatů a stříbrné metalické manikúry 
  1. Něco z vaší osobnosti

Nemusí jít o nic výstředního, postačí nenápadný detail, který vynikne jen na přiblížené fotografii. Iniciály, barevná kombinace vyjadřující váš temperament, srdci blízký symbol, kontura naznačující oblíbenou aktivitu a podobně.

Detail jemné fialové svatební manikúry

 

  1. Krystalky, geometrické tvary

Pro extra okouzlující a každé oko přitahující efekt si pohrajte s třpytivými krystalky. Omezte se však jen na nehet jednoho prstu, například prsteníku. Pokud třpytky nejsou váš styl, zkuste jednoduché, ale neméně působivé, geometrické tvary.

Nude svatební manikúra s krystalky 
  1. Klasika jménem Essie Ballet Slippers

Při nejznámější britské královské svatbě prince Harryho a Meghan Markle se bylo na co dívat a zájmu pochopitelně neunikly ani nevěstiny nehty. A mýlili se všichni, kteří čekali okázalou manikúru mimo dosah běžných smrtelníků. Lak, který Meghan zvolila, se nazývá Essie Ballet Slippers, v oblibě ho má i panující britská královna a lahvička stojí 9 dolarů.

 


16.05.2019


Další články